راهنمای خرید مودم ADSL

سلام خدمت بازیتکی های عزیز

امروز با اموزش جدیدی اومدیم و میخوایم یک بار برای همیشه مبحث خرید مودم خوب رو جمع بندی کنیم !

مودم چیست ؟

مودم یک وسیله کوچیکه که امکان اتصال به اینترنت رو براتون فراهم میکنه ! modem  در واقع مخفف دو تا کلمه Modulator  و  demodulator  هست که درخواست کاربر رو از کامپیوتر مبدا به شبکه و همینطور نتیجه درخواست رو از شبکه به کامپیوتر کاربر ( درخواست دهنده ) منتقل میکنه . بازم میگم خیلی کلی و ساده توضیح دادم تا افراد مبتدی سرگیجه نگیرن !

مودم ها معمولا دارای یک پورت USB و یک پورت  LAN هستند . لازم به ذکره که بعضی از مودم های سیمی ممکنه پورت USB نداشته باشن و بعضی ها هم ممکنه پورت LAN نداشته باشن . البته  مودم هایی که در دو سال اخیر به بازار اومدن بدون استثنا پورت LAN رو دارند . اگر مودمی که خریدین هر دو پورت USB و LAN رو داشت ، توصیه می کنم حتما از LAN استفاده کنید ( البته برای ایجاد یک فایل شرینگ هم گزینه USB مودم عالیه ) مودم های سیمی یا همون مودم Ethernet تک پورت می تونن فقط به یک کامپیوتر ( یا لپ تاپ ) وصل بشن و فقط به یک سیستم سرویس بدهند . در کل بنا به دلایلی که در بند بعدی عرض خواهم کرد من این نوع مودم ها رو توصیه نمی کنم . اگر جایی که می خواین از اینترنت استفاده کنید فقط یک سیستم داره ( مثلا خونه ) و قرار هم نیست که سیستم دومی به اینترنت متصل بشه این نوع مودم گزینه خوبیه . مودم های تک پورت سیمی ارزان ترین مدل مودم ADSL هستند . اما از اونجایی که امروزه در هر خونه ای حداقل یک تلفن هوشمند یا تبلت پیدا میشه تاکید می کنم که حتما مودم وای فای تهیه کنید !

 

از صحبت های کلیشه ای کنار بکشیم و بریم سر اصل مطلب :

 

برسی انواع مودم های وایفای

همه مودم های وایرلس ( و روتر ها ) در محدوده فرکانسی ۲.۴ گیگا هرتز کار می کنن . مودم های وایرلس به لحاظ برد ( یا محدوده پوشش ) ،  سرعت انتقال اطلاعات و همینطور کیفیت ارسال سیگنال با هم فرق دارن و از این رو تا به امروز به سه دسته کلی تقسیم شدن :

 

■ مودم وایرلس سری A و B

مودم های وایرلس سری A و B قدیمی ترین نوع مدم های وایرلس هستن . پوشش داخلی این مودم ها بسیار ضعیف تر از مودم های وایرلس سری G و سری N است و محدوده پوشش داخلی این مودم ها حدود ۵۰ فوت معادل با ۱۵.۲۴ متر و پوشش خارجی مودم های سری A و B حدود ۷۵ فوت معادل ۲۲.۸۶ متر است .

 

■ مودم وایرلس سری G

حرف G  در مودم های وایرلس مخفف کلمه Good است . مودم های وایرلس سری G در حال حاضر در بسیاری از موارد قابل استفاده هستن و می تونن گزینه بسیار مناسبی واسه استفاده خانگی باشن . پوش داخلی مودم های وایرلس سری G حدود ۱۵۰ فوت معادل ۴۵.۷۲ متر و پوشش خارجی مودم های وایرلس سری G حدود ۹۱.۴۴ متر هست که تقریبا بیش از ۲ برابر محدوده ایه که مودم های سری A و B  می تونن پوشش بدن ! مودم های وایرلس  سری G می تونن اطلاعات رو با حداکثر سرعت ۱۲۸ مگا بیت در ثانیه انتقال بدن . مودم های وایرلس سری G نسبت به مودم های سری A و B گران تر اما نسبت به مودم های وایرلس سری N ارزان تر هستند.

 

■ مودم وایرلس سری N

حرف N در مودم های وایرلس مخفف Newest generation به معنی «جدیدترین نسل» می باشد . مودم های وایرلس سری N از سپتمبر سال ۲۰۱۰ وارد بازار شدن . مودم های وایرلس سری N بهترین گزینه هم واسه استفاده خانگی ( خونه های نسبتا بزرگ ) و همینطور استفاده در شرکت ها و محیط های بزرگتر هستند . پوشش داخلی مودم های وایرلس سری N حدود ۲۵۰ فوت معادل با ۷۶.۲ متر و پوشش خارجی ۶۰۰ فوت معادل با ۱۸۲.۸۸ متره که در قیاس با مودم های وایرلس سری A و B و حتی مودم های سری G محدوده بسیار بزرگتریه ! سرعت انتقال داده توسط مودم های وایرلس سری N نسبت به مودم های سری G وحشتناکه ! مودم های وایرلس سری N می تونن اطلاعات رو با سرعت بیش از ۶۰۰ مگا بیت بر ثانیه انتقال بدن !

 

ناگفته نمونه که هر ۸ بیت برابر با ۱ بایت است یعنی اینجا مثلا اگر سرعت انتقال داده مودم 300 مگابیت باشه سرعت مودم 37.5 مگابایت هست یعنی 300 تقسیم بر 8 که میشه 37.5

 

برخی از سوالات کاربران درمورد مودم ها :

تک پورت یا چند پورت ؟

هر پورت یه مودم میتونه به یک سیستم یا وسلیه ای که گیرنده وایفای نداره وصل بشه پس اگر توی منزل شما بیشتر از یک سیستم که نیاز به پورت اینترنت داره وجود داره میتونید مودمی با تعداد پورت های بیشتر خریداری کنید و البته تفاوتی هم با مودم های تک پورته نداره

مودم تک آنتن یا چند آنتن ؟

ضرورت استفاده از مودم های دو آنتن یا سه آنتن فقط و فقط نسبت به تعداد دستگاه ها و البته فضای مورد نیاز انتن دهی بستگی داره ! هر چی تعداد دستگاه ها بیشتر باشه متعاقبا سرعت کمتری هم به هر دستگاه اختصاص پیدا می کنه . بنابراین اگر می خواید در جایی مثل کافی شاپ و یا کافی نت سرویس WiFi راه اندازی کنید اکیدا توصیه می کنم از مودم دو آنتن یا سه آنتن استفاده کنید چون تعداد کاربرا زیاده !

مودم سیمکارت خور چطوره ؟

این سری از مودم ها بیشتر به درد کسایی میخوره که هر لحظه و در هر جایی احتیاج به اینترنت پرسرعت دارن ( هرچند که این کار رو با اینترنت گوشی هم میشه انجام داد ) یا به درد اشخاصی میخوره که معمولا میخوان مودم رو در مکانی نصب کنند که خط تلفن وجود نداره و اصلا امکان نصبش هم نیست در هر صورت قیمت این مودم ها و بسته هاشون بالاست و اگر کاربر عادی خانگی هستید نیازی به این مودم ها نخواهید داشت

 

امیدوارم که با خوندن این مقاله کوچیک به نتیجه برسید و بتونید بهترین انتخاب رو بکنید

 

icymaster
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.